tirsdag den 31. maj 2011

Æbletunika live :O)Den er da bare for skøn, den tunika ;O)
Men vi venter stadig på de 25 graders varme de snakkede om i radioen til morgen.....

Småfolk triologi complete...

Så fik jeg endelig det længe ventede røde kantebånd med prikker, så den sidste tunika i triologien kunne blive færdig ;O)


Jeg valgte at give tunikaen ensfarvet bagside med applikation....dels for at bryde æblerne lidt....elsker dem, men det bliver nogen gange bare for meget.....og så har jeg faktisk til 2 tunikaer mere, i str 92/98, af det stykke stof jeg købte...fedt nok, har et ret stort stof forbrug, så nogen gange må det strækkes lidt ;O)

Glæder mig til at putte Ida i den ;O)

Sov godt!

søndag den 29. maj 2011

Sejeste Klappekage Tees ever ;O)

De har noget fantastisk jersey hos Rosa og Malika....bla det her med skyerne som jeg har købt i 3 forskellige varianter; gul, brun og turkis....lige vores farver.....det print mikset med min udgave af moonkids bluserne giver dette resultat :


Både Ida og jeg er godt tilfreds med resultatet, glæder mig allerede til at sy bluser af de 2 andre jeg har liggende....

Jeg havde også en ganske lille stump af sneglestoffet liggende, fra da jeg lavede den seje sneglebluse..
Jeg har desværre ikke kunnet finde mere af det, ville så gerne have haft et stort stykke, så jeg kunne lave en ny bluse, når nu Ida vokser ud af denne...men nej....
For at stumpen ikke skulle gå til spilde, har jeg lavet denne Tshirt...måske en smule drenget til en lille tøs....men jeg er SÅ vild med det print!
Hvis nogen har et stykke liggende, de ikke får brugt...NOT Likely... :O) , vil jeg meget gerne købe eller bytte mig til det ;O)
torsdag den 26. maj 2011

Glæder mig til sommerferie..


Sidste år havde vi store planer om at køre hele vejen til Nord Kap, i vores sommerferie...vi havde 4 uger, så det var bestemt muligt, hvis ellers vejret havde været med os.....
Vi startede i Sverige, og de første dage var fantastiske, med sol og flot natur....


Vi fandt en fin skov, hvor vi kunne campere, med vores fine "hjem"Så blev det regn, af den slemme slags.....så vi vente næsen sydpå og sagde bye-bye Nord Kap....


Det fine vejr indhentede os i Kroatien....fantastisk rejseland....intet var planlagt, vi havde ingen forventninger.....som vores rejser er flest, lidt impulsive og meget lidt planlagte ;O)I år prøver vi så Sverige igen.....vi havde jo fortalt Ida, at vi skulle til Sverige og se Pippi sidste år...og hun har spurgt lige siden....

Sidst vi var i Astrid Lindgrens Verden var i 2006....der var ungerne noget mindre ;O)
Vi var lige vendt hjem fra 6 måneders rejse i Asien, Australien og New Zealand....så Pippi var elsket og lige i øjet ;O)
Så nu håber vi bare vejrguderne er venligere stemte i år.....uhh hvor jeg glæder mig.... ;O)


onsdag den 25. maj 2011

Hov, det er jo drengebukser!??

Det bliver ikke til så meget drengetøj, når nu mindstebarnet er en pige...men det er nu ellers også ret så hyggeligt med drengetøj ;O)


"Hov, det er jo drengebukser", var Ida´s første kommentar, da jeg bad hende hoppe i de her, så jeg kunne hapse et par billeder..

Men hun er nu skøn, selv med drengebukser og morgenhår:O)


torsdag den 19. maj 2011

Graziela sneak peek....

Egentlig skulle I, først have set denne helt fantastiske tunika imorgen, når ida havde fået den på....men nu er hun faldet i søvn med feber, så hvem ved om jeg får hende puttet i den imorgen....

Vi har et fyldt program imorgen med konfirmation, så håber hun er frisk....hun har før klaret en barnedåb med bragende mellemørebetændelse....ja den ene trommehinde sprang til festen uden skrig og skrål...hun er en sej lille tøs, men det bliver man nok, når man er syg så tit som hende....så lidt feber ødelægger nu nok ikke dagen for hende!

Måske æbletunikaen skal på til festen ???

Tak til Mia for det fantastiske æblestof :O)

tirsdag den 17. maj 2011

Skønne "blafre" bukser...

Nu har jeg gået og kigget længselsfuldt på blafrestoffet med elefanter, som jeg byttede mig til hos Mette....jeg havde egentligt tænkt mig det skulle bruges til lommer på en fin rød jakke, men den må lige vente til jeg har lidt mere tid, men jeg gætter på, at bukserne her skal en tur i børnehave imorgen......

Nu hænger jeg dem på Ida´s trip trap stol, og glæder mig til at høre hendes glade stemme, når hun opdager bukserne imorgen.....;O)

fredag den 13. maj 2011

Hvordan er det lige med det der kantebånd....?

Jeg er blevet spurgt om jeg vil vise hvordan jeg syr kantebånd på...og det vil jeg gerne....jeg håber bare ikke der er for mange håndarbejdslærere der læser med....for det her er vist min egen måde.... ;O)


Den kræver et målebånd, et strygejern, en saks og lidt tålmodighed...

Først måler jeg det der skal kantebånd på og x med 2.....afhængig af stoftype og evt rundinger, der skal tages højde for, lægger jeg lidt til....


Så syr jeg kantebåndet sammen, så det danner en ring...


Derefter klipper jeg hjørnerne af folden og bøjer den ned i kantebåndet....så den bliver flad...


Herefter folder jeg kantebåndet sammen på midten og stryger det med strygejernet så det holder sig i folden....undersiden af det sammenfoldede kantebånd skal lige være en my længere end oversiden, når det er strøget.....derefter lægges det straks i symaskinen, så du får den rigtige side nederst


Så lægger du dit stof ind i kantebåndet, den åbne side skal vende ud....og syr rundt....et voila!

Håber min beskrivelse giver mening :O)fredag den 6. maj 2011

Ugle hippier til vinderen af giveaway :O)

Kathrine, som vandt funky hippie giveaway valgte røde hippiebukser....hun ville også gerne have ugler på lommerne.....så sådan et par hippier er på vej til hendes lille pige.....


Håber de gør lykke :O)
Ida, synes også vinder bukserne var brandsmarte med de dersens ugler på lommerne....uglehippier hedder de så nu, og den lille frøken har bestilt et par magen til ;O)
tirsdag den 3. maj 2011

Sommer kom igen, sum-sum tunikaen er færdig...

Jeg har jo gang i en småfolk triologi, fordi jeg købte 3 stykker småfolk stof på trendsales....


Åh abe tunikaen....Sum-sum tunikaen....


Så mangler jeg bare de turkise æbler...jeg tror den tunika skal have rødt kantebånd med hvide prikker....synes rødt og turkis klæder hinanden så godt....det fine kantebånd har de hos Malika og Rosa, så jeg må lige vente med tunikaen, til jeg har det i hus...Starten på min Graziela samling :O)

Jeg har lavet en rigtig fin byttehandel med Mia, som har så mange fine stoffer, bla en del Graziela, som jeg jo er helt forelsket i.....så vores lille byttehandel resulterede i starten på min graziela samling :O)

Tusind tak Mia, jeg er så glad for stoffet, og det kommer til at pynte så gevaldigt på min klappekage designs :O)


Mia havde også sendt en fin småfolk malebog med til Ida, men den er i brug, og kan ikke findes pt.....

søndag den 1. maj 2011

Åh Abe tunika # 2

Så fik jeg lokket Ida i tunikaen...havde et par orange velourbukser der godt kunne passe til, nu jeg ikke har besluttet mig helt for hvilken farve de tilhørende knickers skal have....orange er da ikke helt tosset til ;O)Rigtig god søndag ;O)